عید قربان

عید قربان یا ( عید الاضحی ) روز دهم ماه قمری ذی الحجه گفته می شود که از با ارزش ترین و گرامی ترین عید های مسلمانان است که به یاد ابراهیم و فرزندش اسماعیل ، توسط بسیاری از مسلمانان جشن گرفته می شود . قربانی کردن گاو ، گوسفند و شتر در این روز برای مسلمانانی که اعمال حج را بجا آوردند و به عبادت حج رفتند واجب است که قربانی کنند و گوشت آن را بین همسایگان و نیازمندان تقسیم کنند .

روز عید قربان تعطیل رسمی می باشد که مردم این مناسبت را بین یک تا سه روز جشن می گیرند و به همدیگر تبریک می گویند.

 

 

پیشینه عید قربان

در ما قبل تاریخ انسان های اولیه معتقد بودن برای رحم و بخشش خدا به آن ها انسان های دیگر و حیوانات را قربانی می کردند .

در روایات آماده است که خداوند به حضرت ابراهیم در سن بالا پسری عطا فرمود که نام او را اسماعیل گذاشت و اسماعیل برای حضرت ابراهیم بسیار عزیز و دوست داشتنی بود . بعد از سالها زمانی که اسماعیل در دوران نوجوانی خود بود فرمان الهی چند بار به حضرت ابراهیم نازل شد و بدون هیچ دلیلی از او خواسته شد که اسماعیل را قربانی کند !

حضرت ابراهیم بعد از گذشت چندین روز و درگیری و کشمکش درباره این موضوع بالاخره تصمیم گرفت تا درخواست الهی را انجام دهد و فرزند خودش را در راه خدا قربانی کند . روز قربانی کردن اسماعیل فرا رسیده بود و حضرت ابراهیم هنگام قربانی کردن فرزند خودش متوقف می شود و یک گوسفند را کنار خودش می بیند و حضرت ابراهیم از این امتحان الهی سر بلند بیرون می آید .

اعمال عید قربان

روزه در عید قربان حرام است .

نمازه عید فطر ، غسل روز عید فطر ، دعا ندبه و قربانی کردن واجب است و جز اعمال این روز می باشد .

 

دیدگاهتان را بنویسید

جستجو در سایت

دسته بندی ها

درحال بارگذاری ...